Horten

Horten

Projektnavn: Horten

Bygherre: Carlsberg Ejendomme
Arkitekt: 3XN A/S
Ingeniør: Rambøll A/S
Entreprenør: Pihl & Søn A/S
Udført: 2009

Projektets størrelse: Tag: 1100 m2 og Tagterrasse: 415 m2

Projektbeskrivelse:

Det nye domicil til advokatfirmaet Horten i Tuborg Syd ved Hellerup Havn, er i seks etager med atrium mod havnebassinet og med indvendige forskudte etager, der muliggør kig til de øvrige etager fra husets fællesarealer.

Bygningen har en karakteristisk facetteret facade, der er beklædt med travertin og glas, som er orienteret strategisk for at styre udblik og afskærme for solindfald.

Domicilet har vundet JEC Paris 2009 Innovation Award for nyudvikling og nyanvendelse af kompositmaterialer til byggeindustrien.

Geometrisk en svær sag grundet de forskelligt vinklede tagflader. Grundlæggende er huset en søjle-/pladekonstruktion, hvor et antal betonsøjler hjulpet af stabiliserende kerner bærer dækkene. Det øverste ståldæk er leveret af CSK, og det store konferencelokale er en stålkonstruktion, som er ophængt i tagkonstruktionen.

Projektdetalje:

Det kan lade sig gøre, fordi der er anvendt SkanDek ståltagelementer. Ved at anvende SkanDek i stedet for almindelige betonhuldæk opnåede entreprenøren at få lukket bygningen hurtigt og kunne samtidig bruge SkanDek elementerne som byggeplads i forbindelse med, at de lavede den øverste etage af bygningen færdig.

Alle Skandek elementerne blev leveret med en mineraluldsplade og en trapezplade på undersiden for at kunne opfylde BS 60-brandkrav, samt for at kunne lave ekstra gode løsninger med hensyn til lydadskillelse ved skillevægge. Alle elementer er indbygget således, at de er stabiliserende for hele bygningen. Yderligere er det en stor fordel, at hele tagkonstruktionen er opbygget af 100 % uorganiske materialer.

Opbygning:

Tag: Tagpap, 30 mm trykfast isolering, 18 mm trapezplade, 300 Bjælker, 300 mm isolering, alufolie, 18 mm trapezplade, 20 mm trykfast isolering opsat med patentbånd.

Tagterrasse: Tagpap, 18 mm trapezplade, 350 bjælker, 350 mm isolering, alufolie, 20 mm trykfast isolering, 18 mm trapezplade.