SkanDek GreenLine

SkanDek - GreenLine Brand

Brandbeskyttelse.

Ved SkanDek GreenLine er der ikke, som ved de traditionelle SkanDek elementer, lavet en række brandtest. Her anvendes derfor et brandbeskyttelsessystem, som sikrer, at ståltemperaturen i gitterbjælkerne ikke overstiger 350 grader.

Brandbeskyttelsessystemet er valgt, for at danne en ensrettet brandbeskyttelsesmetode, som kan anvendes på alle SkanDek elementtyper uanset loftbeklædning.

30 og 60 minutter.

SkanDek har fået eftervist, at den kritiske ståltemperatur ikke overstiger 350 grader og det er derfor muligt, at beskytte elementerne med trykfast isolering. For at kunne modstå brand i 30 minutter, kræves der 20 mm trykfast isolering. Tilsvarende kræver det 40 mm isolering, for at overholde 60 min brand.

Synlige eller nedhængte lofter.

Isoleringspladen vil være fastholdt af en trapezplade, som enten kan leveres perforeret til synlige lofter, eller u-perforeret til nedhængte lofter.

Da de bærende dele af elementet kan anses for, at være ubrandbare, kan man spare eftermonteringe af klasse 1 beklædning under ståltrapezpladerne, hvis disse skal fungere som underlag for nedstroppede lofter (se brandbedømmelse).

Brandkravet sammenholdt med de to typer trapezplader giver tilsammen fire forskellige loftkombinationer for SkanDek GreenLine.

  • 30 min – Loft med 20 mm trykfast isolering og 18 mm u-perforeret ståltrapezplade
  • 30 min – Loft med 20 mm trykfast isolering og 18 mm perforeret ståltrapezplade(synligt loft)
  • 60 min – Loft med 40 mm trykfast isolering og 18 mm u-perforeret ståltrapezplade
  • 60 min – Loft med 40 mm trykfast isolering og 18 mm perforeret ståltrapezplade(synligt loft)

Bygselv tag – GreenLine