Domus Axel Biograf

Domus Axel Biograf

Projekt navn: Bio Axel
Projektets størrelse: 2100 m2
Skandeks areal: 1100 m2
Projektbeskrivelse:

Fredericia har fået et nyt biografcenter med over 600 biografsæder. Biocenteret er en del af Domus Axel projektet, som er placeret centralt i Fredericia, mellem Axel torv og rådhuset. En eksisterende karré er blevet udbygget og renoveret, således at den igen kommer til at stå som en sluttet form.

Folkene bag Domus Axel har givet plads til det nye biocenter med fire sale og en café i Prinsessegade mellem indgangen til det nye Føtex supermarked og det runde parkeringshus. Panorama biografen har en stor glasfacade ud mod Prinsessegade, og ankomsten til biografen sker enten fra parkeringshuset eller via en stor bred trappe der leder op fra gågaden og op i biografens cafe, der er placeret middelbart over Føtex.

Projektdetalje:

Projektet var foreskrevet med Skandek tagelementer som løsning, pga. elementernes lave egenvægt, og konstruktionen består af regulære elementer, som er monteret på en betonkonstruktion. Lydforholdene var en afgørende faktor i elementopbygningen og taget er derfor leveret med et ekstra lag forskalling og to lag gips på loftet. Som tagbelægning er valgt en koksgrå tagfolie.