8-tallet

8-tallet

Projektbeskrivelse:

Vredet karrébygning
8TALLETs udseende tager afsæt i den traditionelle boligkarré, men hele formen er vredet og krydset, så bygningens forløb ligner et stort uendelighedssymbol eller en sløjfe.

Bygningen er ”løftet op” i det nordøstlige hjørne og ”trykket ned” mod sydvest hvor lyset lukkes ind i gårdrummet.

Projektdetalje

SkanDek har i samarbejde med arkitektfirmaet BIG gjort det muligt at vinde Scandinavian Green Roof Award 2010.
Prisen er indstiftebolt i 2000 og tildeles et nybyggeri, der udmærker sig ved den udvendige vegetation eller ved at have grønt på taget.
8-Tallet er – udover sin status som Danmarks største boligbyggeri – karakteriseret ved sit markante grønne tag.
SkanDek blev valgt som tagleverandør, da vi er kendt for at tilbyde færdigproducerede byggesystemer, der er førende på design, holdbarhed og hurtig montering. De uorganiske elementer skaber tryghed for bygherren, da der ikke kan forekomme skimmelsvamp i elementerne.

Ovenpå SkanDek elementerne består det grønne tag af et mos-sedum tag anlagt på to ekstraordinært lange, stejle og vindudsatte tagflader, der ligger lige ud til det åbne landskab på Vestamager.

Senest har byggeriet modtaget den fornemme pris som Verdens Bedste Boligbyggeri.

Verdens bedste boliger ligger igen i Ørestad

Building Supply, 4. november 2011 – Af Rasmus Gregersen

World Architecture Festival har for anden gang kåret et af tegnestuen BIG’s byggerier i Ørestad til verdens bedste boligbyggeri.

For anden gang på bare tre år går prisen som verdens bedste boligbyggeri til København. I 2008 gik prisen til VM Bjerget, og i torsdags kunne 8-Tallet modtage den eftertragtede pris. Som ved den første kåring, er det igen kemien mellem Bjarke Ingels’ tegnestue BIG og de åbne muligheder i Ørestad, der har givet gevinst. – Det er ikke en tilfældighed, at verdens bedste boligbyggeri igen ligger i Ørestad. De bedste danske og internationale arkitekter og tegnestuer har udnyttet bredden i Ørestads masterplan til at skabe unikke byggerier, siger en glad Jens Kramer Mikkelsen, direktør i By & Havn, der står for udviklingen af Ørestad. Masser af priser For ca. et år siden åbnede 8-Talet for salg af sine 476 lejligheder. Bjarke Ingels, byggeriets arkitekt, har kaldt 8-Tallet for en ‘urban lagkage’, fordi byggeret indeholder mange forskellige slags lejlighedstyper, sat oven på hinanden. Her er både almindelig lejligheder, små byhuse med haver og penthouses sat oven på hinanden. De mere end én kilometer ud- og indvendige stier er det muligt at spadsere hele vejen rundt i den 8-talsformede bygning på kanten af Kalvebod Fælled. Byggeriet har allerede vundet flere priser, men prisen som verdens bedste boligbyggeri, er formentligt den flotteste pris at vinde. 8-Tallet er tidligere blevet udråbt til et af de ti vigtigste byggerier i dets årti i amerikanske Huffington Post, der mente, et nyt opsving i arkitekturen blev startet med netop 8-Tallet. Bygningen har også vundet priser for Ã…rets Boligbyggeri 2010 af fagbladet Byggeri, Scandinavian Green Roof Award 2010 og modtaget seks af seks mulige hjerter i Politiken.