History

SKANDEKS  HISTORIE

 

De første Skandek tagelement blev produceret i 1992 og er udviklet af Peehr Ø Svensson, som også hele tiden har ejet alle patenter som vedrører Skandek systemet.

1980 – starter Peehr Ø. Svensson udvikling af Tacodek-S sammen med ingeniør Jeff Stener Eriksen i tagfirmaet Hotaco.
Tacodek-S bestod af bærende galvaniseret stål profiler og PUR isolering med max. Spænd 7,5 m.

1990 – Begyndte Peehr Ø. Svensson at udvikle Skandek Tagelementer med hjælp af civilingeniør Carl Helnæs Jakobsen, Rambøll

1992 – De første Skandek tagelement bliver produceret. Den første generation bestod af en galvaniseret stål profil og V.F. krydsfiner, og max. Spænd 14,4  m.

1998 –  Bliver de første Skandek Ståltagelementer produceret. Den anden generation består af 100 % uorganiske materialer og 100 %  ubrændbare materiale.

Den special producerede galvaniseret stålbjælke er det bærende og den beklædes med ståltrapez plader på loft og tagside med max. Spænd 18 m. Og den er udviklet i samarbejde  med civilingeniør  Carl Helnæs Jakobsen, Rambøll og civilingeniør og professor ved DTU Jeppe Jônsson.

2001 – Er etableres et nyt 50/50 % ejet selskab Skandek Tagelementfabrik A/S sammen med SE Beton A/S Ålborg.

2003 –  Den nye Tagelementfabrik i Hobro står klar og med en ny profilvalser som kan producere en større bære bjælke og  max. Spænd  22 m

2006 –  SE Beton A/S sælger deres 50 % til Jysk Fynsk Kapitalanlæg og Peehr Ø Svensson sælger samtidig
10 % af sine aktier til JFK. Herefter er ejerskabet 60 % til JFK og 40 % til Peehr Ø. Svensson.

Peehr Ø. Svensson ejer fortsat alle patenter og rettigheder til Skandek.

2008 – Kommer Finanskrisen og PØS ønsker at tilpasse firmaets omkostningerne til den nye markeds situation, men det ønsker JFK ikke.

2010 – Finanskrisen gør nu virkelig ondt og PØS kræver nu at tilpasse firmaets omkostninger til den lavere omsætning, men JFK vil fortsat ikke være med til at tilpasse omkostninger til omsætningen.

2011 – Peehr Ø. Svensson udvikler den nye Skandek Green Line og får patenteret det nye element. Elementet har en meget bedre U-værdi og mindre Stål forbrug.

2012 – I forbindelse med fortsat stor uenighed omkring tilpasning af firmaets omkostninger sælger Peehr Ø. Svensson  sin 40 % ejerandel til hoved Aktionæren JFK / JFK´ s bestyrelses formand.
PØS  fungerer herefter som konsulent for firmaet.

2014 – I januar går Skandek Tagelementfabrik A/S konkurs. Peehr Ø. Svensson ejer fortsat alle patenter og rettigheder til Skandek.

1015_z-huset_-36per

I Maj 2014 starter PØS selskabet Tagelement A/S. Det nye selskab produktudvikler, sælger, markedsføre og projekterer Skandek Ståltagelementer og gulvelementer.  Tagelement A/S har købt de special udviklede produktionsmaskiner som er nødvendige for produktionen af de patenterede Skandek bjælker. Elementerne produceres af under leverandører.

Der foregår fortsat produktudvikling af Skandek Green Line elementer samt udvikling af helt nye tagelement systemer. Det grundlæggende er fortsat at Skandek består af 100 % uorganiske og 100 % ubrændbare materialer således at vi opnår en levetid på min. 100 år.